ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
حسب گزارش های واصله از استان ها ، نیاز سنجی از طریق سامانه ی LTMS به علت محدودیت پهنای باند اینترنتی ، موجب کند شدن سامانه واخلال در فر آیند انجام امور شده است ، لذا بخش نیاز سنجی سامانه ، از ساعت 8 الی 13 روز های اداری ( 94/4/1 لغایت 94/4/30 ) غیر فعال است و همکاران محترم فرهنگی ، می توانند در خارج از ساعات ایام فوق الذ کر نسبت به تکمیل فرم نیاز سنجی اقدام فر مایند
منبع خبر: سامانه جامع مدیریت
توصیه هایی که برای خوردنیها و نخوردنیهای سحری، افطار و شام است اعلام شده به شرح زیر است:
* افطار
خرما + آب: افطار کردن با خرما سنت است و بهتر است تا شام چیز دیگری میل نشود. اما اگر خواستید چیز دیگری مصرف کنید بهتر است از شیرینی جات طبیعی مصرف کنید، مثل عسل به صورت شربت یا انگور و کشمش یا میوه های شیرین دیگر.
۱- آبی که هنگام افطار می نوشید بهتر است نه زیاد گرم باشد و نه زیاد سرد باشد (معتدل)
۲- سعی شود افطار و شام با هم مصرف نشود حداقل نیم ساعت بعد از افطار شام مصرف شود.
۳- در افطار لبنیات مثل (دوغ و ماست) مصرف نشود زیرا بسیار سرد است و برای مغز مضر بوده و چه بسا احساس کسالت به انسان دست دهد.
* شام
۱- حریره بادام با آرد برنج قهوه ای، که با عسل یا شیره ی انگور یا شیره خرما شیرین شده باشد.
۲- نان + پنیر +سبزی + مغز گردو + چند عدد خرما یا مقداری انگور رسیده.
۳- اکتفا به یک نوع غذای ساده که بخار پز یا آب پز شده باشد. مانند: انواع پلوها و خورش ها.
۴- می توان از غذاهای گوشتی یا غذاهای دریایی نیز در وعده شام استفاده کرد اما به مقدار کم (حداکثر دو بار در هفته )
۵- می توان از آش جو با کشک مرغوب استفاده کرد. می توان از انواع سوپ ها نیز استفاده کرد. برنج به مقدار کم – خوراک عدسی – گوشت و سبزی.
* سحر
۱- بهتر است در سحری از غذاهای گیاهی پخته یا خام استفاده شود. مثلا: سالاد فصل + دو قاشق غذا خوری جوانه گندم + لیمو ترش تازه و روغن زیتون و آن را خوب بجوید. سپس می توان مقدار کمی از غذاهای پخته گیاهی مانند پلو و خورشت گیاهی استفاده کرد. به جای گوشت درسحری می توان از قارچ استفاده کرد.
۲- مقداری میوه و مغز بادام خام یا مغز گردو و پسته و فندق و تعدادی انجیر خشک خوب جویده شود بعد ۲ لیوان آب خنک نیز میل شود. می توان در سحری چند دانه خرما یا انجیر یا میوه های دیگر نیز تناول کرد.
۳- غذاهای حاوی حبوبات، خرما، پنیر، نان گندم سبوس دار ، شیر ، ماست محلی، میوه و سبزیجات ، نیز میتوان مصرف کرد.
* توصیه های کلی در مورد شام و سحری
۱- در هنگام شام و سحری فقط از یک نوع غذا استفاده شود که شامل سه گروه غذایی باشد و در مصرف چند نوع غذا باهم خودداری شود.
۲- سعی شود حتما سحری میل شود، زیرا به فرموده پیامبر (ص) درآن برکت است و نیاز تغذیه ای بدن را در طول روز تامین می کند و از کاهش قند خون و ازبیحوصلگی و خستگی و کاهش یادگیری جلوگیری می کند.
۳- در سحری غذاهای کم حجم مصرف شود، سعی شود غذاهای فیبردار مصرف شود.
۴- مصرف سبزیجات و میوه جات هنگام سحری و شام بسیار مناسب است و کمک به دفع سموم می کند و تشنگی در طول روز را کاهش میدهد.
۵- در شام و سحر سعی شود از آرد سبوس دار استفاده شود.(نانی که با ارد سبوس دار پخت شده باشد مانند نان سنگک)
۶- در سحری از مصرف غذاهایی مثل: کوکو سبزی،کوکو سیب زمینی، کتلت، گوشت سرخ کرده، جوجه کباب، ماهی کباب، همچنین غذاهایی که ادویه زیاد دارند خودداری شود، زیرا این غذاها موجب تشنگی می شوند.
۷- از مصرف غذاهای شیرین و چرب مثل زولبیا و بامیه در هنگام افطاری خودداری شود.
۸- مصرف غذاهای ساندویچی و سس مایونز نیز ضرر دارد و مناسب نیست.
۹- جهت احساس تشنگی کمتر می توان در پایان سحری لیموترش استفاده کرد.
۱۰- در شام و سحری از مصرف غذاهای سنگین و سرخ کرده پرهیز شود.
۱۱- بعد از مصرف سحری بلافاصله نخوابید.
۱۲- در هنگام سحری از نوشیدن چای خودداری شود زیرا مضر بوده و دفع آب بدن را زیاد می کند و موجب تشنگی می شود.
منبع: ایسنا